Voorspelbaar weten wat je aan elkaar hebt.

 

Leer samenwerken als een team. Krijg meer inzicht in wat succesvolle teams met elkaar gemeen hebben en waar jouw team (voor) staat.

 

Bekijk hieronder welke coaching/training bij jullie team past of vraag een vrijblijvend intakegesprek aan.

Teamontwikkeling

 Onze teamontwikkeling activiteiten

TO 1

TO 2

TO 3

TO 4

TO 5

Leiderschapsprogramma

goed leiderschap is topsport

Als topsporter besteed je eigenlijk de meeste tijd aan trainen en het voorbereiden op de wedstrijd. Aan de hand van een zorgvuldig opgestelde planning, ben je week in week uit bezig met het verbeteren van de zogenaamde “one-percenters”. Met andere woorden; we zijn vooral bezig met onze persoonlijke en teamontwikkeling en testen onszelf door het spelen van wedstrijden.

Maar deze luxe veroorloven we ons in het bedrijfsleven vaak niet. We spelen dagelijks wedstrijden onder hoge druk, maar nemen niet veel tijd om deze prestatie te evalueren en/of te ontwikkelen.

Wij zijn ervan overtuigd dat het trainen en investeren in ontwikkeling leidt tot succes op de lange termijn. Binnen het traject werken we met jullie invloedrijke leiders of “leadership group”. Samen werken we aan zowel persoonlijke- als teamontwikkeling met het hogere doel om een gewenst bedrijfsdoel te borgen binnen de organisatie.

 

Omdat verandering, gewoontes en gedragingen die nodig zijn voor de ontwikkeling niet in één dag zijn te realiseren, hebben we een traject ontwikkeld om de (toekomstige) leiders in jouw bedrijf te begeleiden naar het gewenste doel.

 

We richten het programma zodanig in dat het dicht aansluit op de praktijk en ontwikkelbehoefte, zodat het voor de deelnemers direct toepasbaar is op de dagelijkse praktijk. Onze aanpak is interactief, Powerpoints en achterover zitten in een klaslokaal is er dus niet bij.

We werken in het programma samen met meerdere professionele trainers en coaches die per situatie en behoefte worden ingezet.

 

Wat kunnen de deelnemers verwachten:

  • Binnen het traject leren de deelnemers bewust om te gaan met de rol als leidinggevende en de verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken.
  • Situaties worden sneller herkend en daarbij wordt ook erkend wat de situatie nodig heeft en leert men hierop te anticiperen met de juiste leiderschapsstijl.
  • De deelnemers worden zich bewust van het eigen gedrag en dat van zijn of haar collega(‘s) en daarbij wordt er ontdekt wat de meest effectieve manier is om samen te werken. Ook oefenen deelnemers vaardigheden zoals het geven van feedback, waardering uitspreken, LSD en gesprekken met goed/slecht nieuws of over het functioneren.
  • Borging van verandering/ontwikkeling.

 

De duur van het leiderschapstraject wordt aan de hand van het ontwikkeldoel en ontwikkelfase van de deelnemers bepaald.

Voor het traject vragen we een minimale investering van 4 dagdelen van 4-5 uur effectieve trainingstijd. We werken met groepen van 6 tot 10 deelnemers om een realistisch en haalbaar resultaat neer te zetten.

 

 

Ben jij nieuwsgierig hoe we samen een traject inrichten dat perfect aansluit het specifieke ontwikkeldoel van jou en je team, neem dan contact met ons op.

 

Meer info?
Mail ons

Teamdag:
 Effectief samenwerken

Rugby als metafoor voor universele ontwikkelprocessen

Het ontdekken en effectief inzetten van je persoonlijke kwaliteiten is geweldig. Een mooie volgende stap is hoe je deze kwaliteiten effectief bundelt in de samenwerking met anderen.

Tijdens de teamdag is het onze missie om men te laten ervaren hoe het voelt om een team te zijn.

 

Tijdens onze actieve rugbycarrière hebben we veel geleerd over wat je als team nodig hebt om succesvol te zijn. We hebben ontdekt dat deze principes uit de rugbysport in combinatie met managementtheorieën universeel zijn toe te passen. In een sportteam train je samen om als team beter te worden voor elke wedstrijd. Deze luxe is er helaas niet voor alle teams. Vragen die wij relevant vinden bij het ontwikkelen van teams zijn: waarom zijn we bij elkaar? Hoe gaan we te werk? En wat voor afspraken maken we samen?

 

Het herkennen, erkennen en effectief inzetten van elkaars kwaliteiten onderscheidt een team van een groep mensen. Een functionerend team maakt betere beslissingen en is in staat complexe problemen op te lossen.

 

We creëren bewustwording door ervaringsleren in een uitdagende en veilige omgeving. In de teamdag gaan we daarom ook samen actief trainen op de punten die nodig zijn voor de ontwikkeling.

Aan het eind van de dag zijn we als team in staat onze individuele en teamkwaliteiten te herkennen en effectief in te zetten voor een (nog) beter resultaat.

Na afloop van de teamdag evalueren we op basis van de gestelde doelen, het proces én het resultaat.

 

 

Ieder team is uniek en daarom zijn onze teamdagen altijd maatwerk. De activiteiten zijn zodanig opgezet dat iedereen op een veilige manier kan meedoen.

Ben jij nieuwsgierig, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Meer info?
mail ons

Teamdag:

Effectief leidinggeven

“Er is niets zo ongelijk als ongelijke mensen gelijk behandelen”

Zowel de leidinggevende binnen een bedrijf als de “captain” van een rugbyteam hebben te maken met verschillende ontwikkelingsbehoeften per collega of teamgenoot en per situatie. Om effectief te kunnen samenwerken met het gewenste resultaat geloven wij dat je als leider in staat moet zijn jezelf en je leiderschapsstijl aan te passen per situatie.

 

In onze training Effectief Leidinggeven gaan we uit van de volgende overtuigingen in het model van het “Situationeel Leiderschap II” van Ken Blanchard.

 

  1. Mensen willen zich ontwikkelen
  2. Er is hiervoor geen ideale of uniforme leiderschapsstijl

 

Tijdens de training gaan we samen handvatten creëren om effectiever leiding te kunnen geven per situatie en ontwikkelingsbehoefte van jouw teamgenoot.

 

In de training maak je onder andere kennis met de verschillende ontwikkelingsfases en leiderschapsstijlen van het model. Nog belangrijker is dat je tijdens de training jouw diagnostische vaardigheden en flexibiliteit in leidinggeven vergroot. Hiermee leer je sneller de ontwikkelingsfasen te herkennen en effectiever je leiderschapsstijl hierop aan te passen.

 

De interactiviteit van de training maakt dat je spelenderwijs ontdekt en leert hoe je bovenstaande vaardigheden direct praktisch in kan zetten. Hierdoor ben je sneller in staat een partnership tussen jou en je teamgenoot te creëren, wat leidt tot nog betere resultaten.

 

Net als hierboven omschreven heb jij ook specifieke behoeften. Daarom zijn onze trainingen altijd maatwerk. We gaan daarom ook graag met jou het gesprek aan.

 

 

Ben je nieuwsgierig en wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

NEEM INFO?
Mail ons

Workshop:
Verhogen effectiviteit van de samenwerking d.m.v voorkeursgedrag met DISC

DISC staat voor Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus en is een model met de gedragsstijlen die je houding richting anderen en je dagelijkse gedrag voorspellen. De methode DISC geeft dus inzicht in onze voorkeuren in gedrag en communicatie. Het is de persoonlijke stijl, onze specifieke manier van doen en geeft inzicht in onze onbewuste drijfveren en onderliggende behoeften.

Wij geloven dat het fundament voor succes ligt in zelfinzicht, in het begrijpen van anderen en in het bewust zijn van de impact van je gedrag op de samenwerking.

 

Door het gebruik van de DISC-methode krijg je inzicht in de voorkeuren voor communicatie, reageren en handelen. Vooral wanneer men onder druk komt te staan, heeft dit veel invloed op ons gedrag. Door meer zelfinzicht te krijgen kan je bewuster invloed uitoefenen op hetgeen je energie geeft en kost.

 

Tijdens de workshop gebruiken we de DISC-methode zodat de teamleden inzicht krijgen in zichzelf, maar ook in de ander. Hoe ga ik om met druk? En hoe is dit voor de ander? En hoe beïnvloedt dit onze samenwerking?

 

Het resultaat van de teamdag zal o.a. zijn dat men meer zelfkennis én kennis over elkaar heeft. Op basis van begrip, acceptatie en vertrouwen ontdekt men wat er effectief én ineffectief is in de samenwerking met elkaar op de route naar gezamenlijk resultaat. Daarnaast zal het zorgen voor meer energie en plezier op de werkvloer.

 

 

Wil je graag meer informatie over de teamdag of de DISC-methode, neem dan contact met ons op

 

NEEM INFO?
Mail ons

Workshop:
Effectief doelen stellen

“A goal without a plan is just a wish”

Als topsporter krijg je al vrij snel te maken met het stellen van doelen. Doelen inspireren en geven ook richting. Doelen geven aan wat belangrijk is en wat minder belangrijk is. En doelen sturen je gevoelens en gedachten.

Wij hebben tijdens onze sportcarrière veel ervaring opgedaan met het stellen van doelen en willen graag deze ervaring met jou en je team delen!

 

Het is echter nog niet zo makkelijk om goede doelen te stellen. Er zijn verschillende soorten doelen en er zijn ook verschillende theorieën over waar een goed doel aan zou moeten voldoen.

Het is van enorm belang dat je de juiste doelen stelt, want verkeerd gestelde doelen kunnen ook verlammen, afleiden en stress opleveren.

 

Daarnaast heb je in een team gezamenlijke doelen, maar ook individuele doelen. Hoe stem je dit op elkaar af rekening houdend met elkaars individuele behoeften en drijfveren?

 

In de workshop effectief doelen stellen, leren jij en jouw team op een interactieve en praktische manier doelen stellen en waarom dit van belang is.

 

 

Wil je graag meer informatie over de workshop doelen stellen, neem dan contact op!

 

NEEM INFO?
Mail ons

Simone Lathouwers

Provincie Noord- Brabant

Geweldige manier om jezelf en collega’s beter te leren kennen.

 

Wij zijn COMMITTED.

Francien Jansen

Eigenaar / Communicatie Team

Super organisatie en ervaring. Een aanrader voor elke organisatie of afdeling.

 

Wij zijn COMMITTED.

postadres

  Kleverham 10

  5371 EL Ravenstein

 

bezoekadres

  Limietlaan 7, Den Bosch

 

E-MAIL

  info@committ3d.nl

bedrijfs info

  KvK: 56293232

  BTW: NL852061213B01

  IBAN: NL82 RABO 01443.00.338

 

Algemene voorwaarden

Teamdag:
 Effectief samenwerken

Rugby als metafoor voor universele ontwikkelprocessen

Het ontdekken en effectief inzetten van je persoonlijke kwaliteiten is geweldig. Een mooie volgende stap is hoe je deze kwaliteiten effectief bundelt in de samenwerking met anderen.

Tijdens de teamdag is het onze missie om men te laten ervaren hoe het voelt om een team te zijn.

 

Tijdens onze actieve rugbycarrière hebben we veel geleerd over wat je als team nodig hebt om succesvol te zijn. We hebben ontdekt dat deze principes uit de rugbysport in combinatie met managementtheorieën universeel zijn toe te passen. In een sportteam train je samen om als team beter te worden voor elke wedstrijd. Deze luxe is er helaas niet voor alle teams. Vragen die wij relevant vinden bij het ontwikkelen van teams zijn: waarom zijn we bij elkaar? Hoe gaan we te werk? En wat voor afspraken maken we samen?

 

Het herkennen, erkennen en effectief inzetten van elkaars kwaliteiten onderscheidt een team van een groep mensen. Een functionerend team maakt betere beslissingen en is in staat complexe problemen op te lossen.

 

We creëren bewustwording door ervaringsleren in een uitdagende en veilige omgeving. In de teamdag gaan we daarom ook samen actief trainen op de punten die nodig zijn voor de ontwikkeling.

Aan het eind van de dag zijn we als team in staat onze individuele en teamkwaliteiten te herkennen en effectief in te zetten voor een (nog) beter resultaat.

Na afloop van de teamdag evalueren we op basis van de gestelde doelen, het proces én het resultaat.

 

 

als metafoor voor universele ontwikkelprocessen

Rugby als metafoor voor universele ontwikkelprocessen