Richard van den Broek

Richard van den Broek is een energieke coach die talent ontwikkelt vanuit een positieve benadering en hiermee mensen in hun kracht zet.

 

De voormalig rugby-international is van 2000 t/m 2012 ruim 30 keer voor het nationale team uitgekomen. Zijn leiderschapskwaliteiten werden al snel ontdekt en bekroond met het aanvoerderschap van het nationale team. In 2006 speelde hij een jaar in de sterke Zuid Afrikaanse competitie.

 

Op 24 jarige leeftijd is Richard begonnen met rugby-coaching. Voor hem was dit een logische stap om dichtbij zijn geliefde sport te blijven en mensen te helpen ontwikkelen nadat een reumatische aandoening werd geconstateerd.

 

Richard maakte na drie jaar afwezigheid zijn rentree als international. Zijn positieve benadering met de omgang van zijn reuma wordt regelmatig als voorbeeld gebruikt voor jonge sporters met dezelfde aandoening.

Hij boekte direct succes door een team van de derde klasse opeenvolgend te laten promoveren naar de eerste klasse. Zijn talent werd ontdekt door de Rugby Bond en hij werd aangesteld als assistent coach voor het nationale heren Sevens team. Dit succesvolle seizoen werd afgesloten met promotie naar de hoogste competitie in Europa.

 

In 2012 werd Richard aangesteld als Talent Coach en assistent bondscoach van het nationale dames Sevens team. Hij was in die rol nauw betrokken bij de route naar de olympische kwalificatie. Het mislopen van deze kwalificatie beschouwt hij als een teleurstellende, maar leerzame periode.

 

Tot begin 2019 is hij professioneel actief geweest in het programma en heeft hij in deze periode het nationale team tijdens meerdere Europese kampioenschappen en World Series gecoacht. Daarnaast heeft hij een succesvol zij-instroom programma opgezet waarbij jonge sporters op basis van overdraagbare kwaliteiten uit hun eigen sport een overstap maken naar rugby Sevens

 

Richard is mede-oprichter en eigenaar van Committed en wordt gezien als een energieke coach die een perfecte balans weet te vinden tussen kennisoverdracht en motivatie.

 

Hij creëert ruimte voor een continu leerproces en stelt daarmee het talent centraal.

postadres

  Kleverham 10

  5371 EL Ravenstein

 

bezoekadres

  Limietlaan 7, Den Bosch

 

E-MAIL

  info@committ3d.nl

bedrijfs info

  KvK: 56293232

  BTW: NL852061213B01

  IBAN: NL82 RABO 01443.00.338

 

Algemene voorwaarden